Locatie en omgeving

Het gebouw ligt pal aan de Nieuwe Waterweg, die op dat gedeelte eigenlijk Het Scheur heet, op de nieuwe begraafplaats van Maassluis. Deze begraafplaats heeft zicht op zowel de voorbijvarende schepen, maar ook op de bosrijke en landelijke omgeving. De Hooge Zeedijk ligt parallel aan de Vlaardingsedijk, die dwars door dit bosrijke en landelijke gebied loopt. Vanaf de A20 is de aula binnen een paar minuten makkelijk bereikbaar via de afslag Maassluis of Vlaardingen West.

In de prachtige, lichte aula kunnen de plechtigheden rond de crematie plaatsvinden. De aula heeft ongeveer honderd zitplaatsen. Indien nodig is er voldoende ruimte voor staanplaatsen.

Verder is er een ruime familiekamer aanwezig, waar de direct nabestaanden zich voor of na de plechtigheden even kunnen terugtrekken. Het is ook mogelijk om deze familiekamer te gebruiken voor een intieme afscheidsplechtigheid. Lees hier meer over op onze pagina’s over de mogelijkheden.

Op de begraafplaats zijn verschillende hoogtes gecreëerd. Daardoor ontstaan natuurlijke afscheidingen tussen de diverse grafvelden, urnentuinen, urnenmuur, strooiveld enzovoort. Op die manier is het mogelijk om ongestoord uw dierbare te bezoeken en gedenken.

Teun Kuijvenhoven

Henny Ammerlaan

Loes Heindijk