Crematie

Na afloop van de afscheidsbijeenkomst kunt u de overledene uit de aula laten ophalen, wij zorgen dan voor het verdere verloop in ons crematorium in Maassluis.

Als direct nabestaanden is het ook mogelijk om uw overleden dierbare te begeleiden naar de invoerruimte. Daar kunt u dan getuige zijn van de zorgvuldigheid en het respect waarmee het proces verder gaat. Om de veiligheid niet in gevaar te brengen, kunnen wij daar maximaal zes personen ontvangen.

Het komt ook voor dat de afscheidsbijeenkomst ergens anders gehouden wordt. Wij ontvangen de overledene na deze plechtigheden op een respectvolle en waardige wijze. Uiteraard is het dan ook mogelijk om als direct nabestaande, uw overleden dierbare naar de invoerruimte te begeleiden. Dit kunt u van tevoren met uw uitvaartverzorger afspreken.

In principe kunnen alle soorten kisten gebruikt worden bij een crematie. Echter, een kist van vurenhout, grenenhout of spaanplaat is het meest geschikt. De LVC, Landelijke Vereniging van Crematoria, geeft certificaten uit die aantonen dat een kist geschikt is voor cremeren. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een voor crematie geschikte mand. Verder is het mogelijk om de overledene in een lijkwade te wikkelen en op een opbaarplank te leggen.

Als u meer wilt weten over het crematieproces, kunt u dit verder lezen op deze pagina.

Na het crematieproces wordt de as 30 dagen opgeslagen in onze niet openbare Algemene Nis. Dit is een wettelijk bepaalde periode, mede ingesteld om u de tijd te geven om een weloverwogen keuze voor een asbestemming te maken.

Graag adviseren wij u een keuze te maken voor een asbestemming. Kijk verder op onze website voor de diverse mogelijkheden hierin.

Teun Kuijvenhoven

Henny Ammerlaan

Loes Heindijk