Over ons

Wij zijn Teun Kuijvenhoven en Henny Ammerlaan en zullen er alles aan doen om de crematie respectvol te laten plaatsvinden, naar uw eigen wensen.

Teun is sinds 2003 drager bij Dragersvereniging Maasmond. Daar heeft hij kennis gemaakt met de uitvaartsector. Hij vindt het heel bijzonder om als drager bij te dragen aan de laatste reis van een mens. Deze interesse heeft hem laten beseffen dat er in de regio Maassluis en Westland geen crematorium is. Samen met zijn levenspartner Henny, is hij gaan onderzoeken wat hiervoor de mogelijkheden zijn.

Door dit onderzoek is ook de interesse voor de uitvaartbranche bij Henny gewekt. Om meer van de branche te leren, heeft ze de opleiding Uitvaartverzorging gedaan. Ze vindt dat haar jarenlange ervaring als secretaresse en deze opleiding, veel kunnen bijdragen aan het zorgvuldig laten verlopen van het crematieproces.

Teun heeft een technische achtergrond en heeft ook gewerkt als bijzonder opsporingsambtenaar. Deze combinatie maakt dat hij interesse heeft in de techniek van een oveninstallatie, maar ook het nut van strenge regelgeving vanzelfsprekend vindt.

In oktober 2014 zijn gesprekken gestart met de gemeente Maassluis om bij de te bouwen aula op de nieuwe begraafplaats een crematorium te integreren. Dat heeft geresulteerd in een overeenkomst waarbij wij een gedeelte van het gebouw huren om een crematieoven te plaatsen en te exploiteren.

Ons uitgangspunt is om een kleinschalig crematorium te realiseren waarbij persoonlijke aandacht en rust een vanzelfsprekendheid is.

Teun Kuijvenhoven

Henny Ammerlaan