Open Dag bij Crematorium De Dijk

Voor veel mensen blijft het toch iets geheimzinnigs. Wat gebeurt er in een crematorium? Hoe ziet de aula eruit? Waar gaat de overledene naar toe na de plechtigheid? Hoe ziet een crematie oven eruit? Op al deze vragen kunt u een antwoord vinden. En wel op zaterdag 25 juni 2022, bij de Open Dag van Crematorium De Dijk in Maassluis. Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u rondkijken in het gebouw en uw vragen stellen.

Niet alleen het gebouw is geopend, verschillende uitvaart gerelateerde bedrijven zijn aanwezig met kraampjes. Bijvoorbeeld een bijzondere rouwauto, of de Uitvaartbus. Ook zal een uitvaartfotograaf laten zien waarom het waardevol is om een uitvaart op foto vast te leggen, als een tastbare herinnering. De verzorging van de overledene komt ook aan bod. Het is toch bijzonder dat de overledene bij het laatste afscheid er nog uit kan zien als bij leven. Een bloemist laat zien hoe een modern rouwstuk er tegenwoordig uit kan zien.

Verder zijn er kraampjes met mooie sierurnen of as sieraden. Maar ook mogelijkheden voor het verstrooien van de crematie-as in het water. Bij het bezoeken van een crematorium komen natuurlijk allerlei gevoelens los. Als men behoefte heeft aan een gesprek, zijn er mensen aanwezig op het gebied van rouwverwerking. Met verschillende hulpmiddelen kunt u bijvoorbeeld kinderen helpen bij het verwerken van hun indrukken.

Kom gerust als u vragen heeft. Laat u inspireren door de mogelijkheden die te vinden zijn bij de kraampjes.
De medewerkers van Crematorium De Dijk, Uitvaartcatering Zuid-Holland en de aula medewerkers van Gemeente Maassluis vinden het belangrijk dat u zich welkom voelt.
Hooge Zeedijk 100, Maassluis.

Teun Kuijvenhoven

Henny Ammerlaan